zaterdag 14 mei 2011

muffinlove

Donderdag besloot ik muffins te maken. Geen compleet impulsieve beslissing (hoewel ik daar ook goed in ben) maar het was die avond mijn beste vriendin haar birthdaybash. Ik sloot dus vrede met de (zie vorige post) gehate (combi)microgolfoven en propte hem vol met muffindeeg en cakevormpjes. Mijn eerste lading 'Pina Colada'-muffins lukte zeer goed dus begon ik vol overgave ook nog aan een tweede lading: blueberrymuffins! Ten eerste omdat dat zo leuk en Amerikaans klinkt en ten tweede omdat muffins met eender welke inhoud altijd mislukken bij mijn mama. De bessen, chocoladastukjes of anything zakken altijd naar de bodem. Hoogmoed komt natuurlijk altijd voor de val, die van mij waren ook mislukt. De besjes bleven braaf op hun plaats zitten, maar mijn muffin leek eerder op een drilpudding: véél te plat. Blijkbaar had ik de helft te weinig bloem gebruikt. Oops. Ik had zomaar de verhouding bloem van het vorige recept aangehouden. 


Een echte Piet Huysentruyt zal ik bij deze dus (nog) niet worden maar om het toch in zijn woorden te zeggen: "Wat hebben we heleerd vandaag?": Lees altijd je recept na.  En ik die dacht dat ik die stap net wel onder de knie zou hebben.


Ik wou ook foto's posten, maar deze staan nog op de geheugenkaart van mijn fototoestel en dat ben ik vergeten bij the boyfriend :( Promise: volgende post lots of photos!


Something to ease the pain:
Ik heb net geprobeerd om die blueberrymuffins nog eens opnieuw te maken, met wèl de juiste hoeveelheid bloem. Ze komen net uit de oven en voelen nog altijd vrij plat aan... Ze zijn wel niet ingezakt, oef. I'll let you know hoe ze smaakten :) 

Voor alle duidelijkheid: dit wordt geen kookblog.


Liefs.

1 opmerking: