dinsdag 20 september 2011

Long time, no see!

Shame one me.
Eeuwen geleden lijkt het dat ik hier nog iets postte.
BUT I'M BACK!

Drukke en leerrijke zomer achter de rug, dat wel! Vooral mijn stage als DTP'er bij Boondoggle in augustus was geweldig! Leuke mensen leren kennen, en superveel bijgeleerd. De perfecte aanvulling voor mijn opleiding die uiteindelijk toch maar een goeie 4 maanden heeft geduurd (Syntra).

Voorts nog aan het fotograferen geslaan. Digitaal, maar ook weer analoog! Via tweedehands kocht ik een Minolta SRT-100 met 2 lenzen (55mm en 75-200mm), een flits (weet wel nog niet of ie werkt) en een lederen draagkoffer voor amper €30. Kon ik niet aan mij laten voorbijgaan! En het beestje werkt nog perfect, en maakt prachtige foto's. Enige paniek ontstond wel toen ik ontdekte dat de batterijen voor dat ding niet meer gemaakt worden (batterijen nodig om de lichtmeter te doen werken, toch wel vrij cruciaal), omdat de oorspronkelijke batterijen kwik bevatten. Gelukkig heeft mijn papa vanalles wat in zijn toverkist zitten, en vonden we iets dat dat de naald van mijn lichtmeter deed bewegen. OEF. Ik dacht eerst een rolletje op te trekken en te laten ontwikkelen omdat ik nog niet zeker wist of het ding wel werkte of niet, maar vooraleer ik mijn eerste ontwikkelde foto's kon gaan halen had ik al een tweede rolletje opgeschoten. Zo'n tof ding om mee te fotograferen! Voorlopig wel alleen nog maar in kleur gefotografeerd, wat ik dus niet zelf kan ontwikkelen. M'n vriend heeft hetzelfde toestel. Hij heeft wel in zwart-wit gefotografeerd, en dat rolletje hebben we vorige week samen ontwikkeld. In de badkamer :D Man, dat was lang geleden. Ik was vergeten hoe 'moeilijk' het was om zo'n filmrolletje, in het pikkedonker welliswaar, op een spoel te draaien. Maar het is gelukt! Ontwikkeling zelf ook zeer goed gelukt. Jammer genoeg heb ik zelf geen doka, dus we hebben de foto's zelf nog niet kunnen printen. Gelukkig kent mijn vriend via via iemand die nog doka-materiaal heeft liggen wat we mogen lenen. Binnenkort hier in de kelder gaan we dus foto's printen! En oooh, daar kijk ik naar uit! Ik weet nog de allereerste keer dat ik in een doka stond, om mijn allereerste zelf ontwikkelde rolletje in zo'n vergroter te steken om zèlf mijn eigen foto's af te drukken. Papier belichten en hop de ontwikelaar in en langzaam dat beeld zien verschijnen. Toch een beetje magie. En jeukende handen, puur vergif is dat haha. Ik word er zowaar nostalgisch van, in hoeverre dat kan op mijn leeftijd.

Enkele foto's van mijn prijsbeest:


Latanie!

Latanie!

Voorts ook nog digitaal aan het werk. Een vriend van mij, Jimmy Schepers, is oa. muziekjournalist voor Bandcoach Magazine. Bij iedere uitgave van dat magazine sturen ze een 'coach' naar een beginnende band, die dan komt luisteren naar hun muziek (duh), en hun tips geeft over waar ze nog kunnen verbeteren ed. Of de band laat aan die coach weten waar ze het moeilijk mee hebben of waar ze vast zitten, en dan worden zij specifiek daarop gecoached. Zeer leerrijk voor die mannen! Zelf ken ik bitter weinig van muziek, ik weet alleen wanneer ik het goed vind, maar ik word dan gevraagd om foto's te nemen tijdens die bandcoachsessie. Zeer tof! Alleen mag ik niet vergeten om oordoppen mee te nemen, miljaar zo'n repetitie klinkt LOEIhard. Enkele foto's van de vorige sessie met Suitcase Money:

(Ik heb ze even van mn eigen FB geplukt, de originele bestanden staan nl. niet op mijn laptop! Vandaar minder goede kwaliteit)

Jimmy - Bandcoach Magazine  
Kristof - Suitcase Money
Martijn - Suitcase Money 
Suitcase Money

Donderdag ga ik ook nog Tiemen van Haver fotograferen! Nieuw opkomend talent. Hij zal binnenkort te zien zijn in Quichote's Island van Didier Volckaert. Allen daarheen, want volgens mij wordt het een knaller! Heb pas de trailer gezien, deed me wel wat denken aan BenX van Nic Balthazar, maar oordeel vooral zelf: Quichotes Island trailer

Ik hou van Vlaamse films. Mijn hart zwelt altijd op van trots als ik naar zo'n film ga kijken. Onlangs ook Hasta la vista van Geoffrey Enthoven gezien, aanrader!Tenslotte ook nog Pukkelpop overleefd. Manman, wat WAS dat daar man. Ik ben er nog steeds niet goed van. Ironisch genoeg heette de laatste band die we zagen voor de storm "Explosions in the sky"... Zelf zat ik met 2 vriendinnen (waaronder Latanie) in ons tentje op de camping op het moment van de storm. Als ik dan achteraf hoor dat er een meisje op de camping het leven heeft gelaten, doordat er een stalen constructie van de douches op haar tentje is gevallen, daar heb ik gewoon geen woorden voor, mijn gemoed loopt er van vol. Er zijn ondertussen genoeg woorden, meningen, uitlatingen en waterlanders gevloeid over die verschrikkelijke storm. Ik ga er dan ook niet over uitweiden. Enkel diep respect voor de organisatie en àl mijn medeleven aan de familieleden van de slachtoffers. Al die IDIOTEN (ik heb er gwn geen beter woord voor) die beweren dat Chokri meer had moeten doen om dit te voorkomen mogen ze voor mij part op een kanon steken en naar de maan vuren (zoals mijn mama dat altijd weet te verwoorden). Voila.

Nog enkele foto's:Geen opmerkingen:

Een reactie posten